LEINOLAT GROUP

Uutiset

T-DRILL:in eläkeläisryhmä kokoaa vanhat työtoverit yhteen

T-DRILL eläkeläisiä kahvitilaisuudessa T-DRILL:illä T-DRILL tarjosi eläkeläisille joulun välipäiväkahvit. Juha Ikola etualalla oikealla

Vaasalainen Juha Ikola toimii koollekutsujan roolissa T-DRILL eläkeläiset -ryhmässä. Ryhmä koostuu tällä hetkellä lähes 40:stä T-DRILL:iltä eläkkeelle jääneestä henkilöstä. Ikola itse jäi eläkkeelle vuonna 2012 tehtyään T-DRILL:illä lähes 20-vuotisen työuran käsikoneiden tuotekehitystehtävissä. Eläkeläisryhmä perustettiin vuonna 2015 T-DRILL:in aloitteesta.

– Toive tällaisen eläkeläisryhmän perustamisesta tuli Osmo Syreniukselta, joka oli itse jäänyt eläkkeelle pari vuotta aiemmin. Osmo oli perinteinen yritysjohtaja, joka piti huolta väestään ja halusi, että pysymme edelleen mukana yrityksen toiminnassa. Minä lupauduin sitten ottamaan koollekutsujan roolin.

T-DRILL eläkeläiset -ryhmän kaulusryhmä koostuu neljästä henkilöstä, jotka kokoustavat keskenään neljä kertaa vuodessa. Kokouksissa suunnitellaan vuoden toiminta koko eläkeläisryhmälle. Yleensä yhteinen toiminta liittyy ulkoilma-aktiviteetteihin: ryhmäläiset tapaavat milloin laavuilla ja nuotiopaikoilla, milloin erilaisissa kesäkohteissa. Hieman virallisemmat kevät- ja syystapaamiset, joissa päätetään seuraavan jakson toiminnasta, järjestetään T-DRILL:in tiloissa. Lisäksi syystapaamisessa valitaan kaulusryhmä seuraavalle vuodelle. Ryhmän tapaamisiin pyydetään joka kerta myös ulkopuolinen vierailija, joka kertoo eläkeläisiä mahdollisesti askarruttavista asioista, kuten perintöasioista, liikenteestä tai muistisairauksista.

– Meillä on ollut vierailemassa mm. pankin edustaja, Muistiluotsin edustaja sekä poliisi. Pikkujoulutkin pyrimme järjestämään joka vuosi. Viimeksi meillä oli pikkujouluissa Elämäni biisi -ohjelmasta tuttu ohjelmanumero jouluisella muutoksella: soitimme kaikkien mieluisimmat joululaulut.


T-DRILL pitää eläkeläiset kärryillä yrityksen kuulumisista – kiinnostus vanhaa yritystä kohtaan korkealla

Myös T-DRILL liittyy vahvasti ryhmän tapaamisiin. Kokoukset järjestetään usein T-DRILL:in tiloissa. Lisäksi yrityksen johto vierailee ajoittain tapahtumissa kertomassa yrityksen kuulumisista ja kutsuu ryhmäläisiä tutustumaan mm. uusiin koneisiin.

–Ne tilaisuudet, joissa T-DRILL on jollain tapana mukana, ovat aina kaikkein suosituimpia. Se kielii siitä, että kiinnostus vanhaa yritystä kohtaan on edelleen korkealla.

T-DRILL järjestää pitkin vuotta henkilökunnalleen erilaisia tapahtumia, kuten ruskaretken, joulukahvit sekä laskettelumatkan. Myös eläkeläiset kutsutaan mukaan tapahtumiin.

– Se on hyvin vahva viesti siitä, että tekemäämme työtä arvostetaan.

Ikolan mukaan myös keskustelu ja ajatustenvaihto ovat osallistujille tapaamisten tärkeintä antia. Yhteisöllisyys kumpuaa työajoilta asti.

– Työurani aikana järjestetyt tapahtumat ovat olleet yhteisiä kaikille T-DRILL:iläisille osastosta riippumatta. Keskustelut ovat ajautuneet vapaa-aikaan ja kunkin henkilökohtaiseen elämään, mikä on hitsannut väkeä yhteen. Yhteisöllisyytemme on muodostunut myös yhteisen asian eteen työskentelystä – jokainen osasto on tuotteiden valmistuksessa omalla panoksellaan mukana. Porukkamme ja työskentelytapamme ovat olleet hyvät, ja tekemisen henki tavattoman myönteinen. Kaikki T-DRILL:illä ovat yhtä perhettä.


Ryhmän toiminta auttaa pysymään aktiivisena ja toiminnallisena

T-DRILL eläkeläiset -ryhmässä on tällä hetkellä 37 eläkeläistä. Ikolan mukaan tapahtumiin osallistuvien määrä ei kuitenkaan ole ratkaisevaa, vaikka hän onkin aina mielissään uuden eläkeläisen lähtiessä ryhmän toimintaan mukaan.

– Olen aina tehnyt selväksi sen, että jos kaksikin ihmistä kokoontuu muistelemaan ja keskustelemaan, niin se on tavattoman hieno hetki yhdessäoloon. Kaikki saavat osallistua mahdollisuuksiensa mukaan. Pikkujouluissa meitä oli paikalla 15. Eräs eläkeläinen olisi kovasti halunnut osallistua, mutta joutui jättäytymään pois, sillä sattui juhlimaan samana päivänä 80-vuotissyntymäpäiväänsä.

Osallistujilta Ikolalle kantautuva palaute on yksimielistä. Ryhmän toiminnan toivotaan jatkuvan.

– Ryhmämme on tärkeä myös minulle henkilökohtaisesti. Se antaa toimintaa niin keholle kuin korvien väliinkin. Haluan pysyä aktiivisena ja toiminnallisena, jotta voin olla läsnä ja avuksi läheisilleni.

T-DRILL tarjosi eläkeläisryhmälle joulun välipäiväkahvit 28.12. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran maaliskuussa. 

The HVACR Industry Is Going Through a Shift: T-DRI...
Konsernin johtajan tervehdys - Leinolat Groupin ju...