LEINOLAT GROUP

Uutiset

Kilkasen uusi tehdas on vihitty virallisesti käyttöön – Uusi tehdas mahdollistaa kasvun tulevaisuudessa

9S7A0387-Edit Jouni Kilkanen, Lars-Erik Schöring, Vesa Riihimäki ja Tomas Häyry

Kilkasen uusi tehdas Vaasan Vaskiluodossa on otettu virallisesti käyttöön huhtikuussa 2022. Toimintaa Vaskiluodossa on ollut vuoden 2021 lopusta asti. Tehdas on Kilkasen ja Leinolat Groupin historian suurin. Uusi tehdas on osa Wärtsilän Sustainable Technology Hubia ja Vaasan satama-alueelle rakentuvaa energiateollisuuden ekosysteemiä.

– Kaikki sujui hyvin aina rakennusvaiheesta muuttoon asti. Henkilökuntamme on joustanut muutoksien kanssa ja olemme saaneet pidettyä tehtaan toiminnassa koko muuton ajan. Kumppaneidemme avulla projekti pysyi budjetissa ja aikataulussa, Kilkasen pitkäaikainen toimitusjohtaja Jouni Kilkanen kertoo.

Kilkanen tähyää tulevaisuuteen

Kilkasella on pitkä kokemus koneistamisesta ja tulevaisuudessa tätä kokemusta hyödynnetään yrityksen kehittämisessä. Uusi tehdas on vasta ensimmäinen askel Kilkasen polulla kohti tulevaa, mutta se ei suinkaan jää viimeiseksi.

Kilkanen valmistaa vauhtipyöriä ja muita teollisuudessa tarvittavia kriittisiä komponentteja vuosikymmenien kokemuksella. Yksi isoimmista muutoksista tapahtui vuonna 2020, kun Kilkanen hankki KOLB koneistuskeskuksen ja osan moottorilohkojen valmistuksesta Wärtsilältä. Nyt osaamista kehitetään vieläkin pidemmälle.

– Käytämme osaamistamme tuote- ja palveluvalikoimamme laajentamiseksi. Keskitymme mm. suurien moottoreiden valmistukseen liittyviin komponentteihin, kertoo Kilkasen hankinta- ja asiakkuuspäällikkö Pasi Pieniluoma.

– Valmistamme jo esimerkiksi komponentteja sylinterikansiin ja meillä on laaja kokemus myös muista koneisiin ja laitteisiin tulevista komponenteista. Meillä on vahva perustus, jonka päälle on helppo rakentaa lisää, jotta voimme tarjota asiakkaillemme laajemmin tuotteita ja palveluita. Uusi tehdas ja monipuolinen konekanta mahdollistavat meille siirtymisen nykyisistä tuotteista ja palveluista entistä haastavampiin.

Tuotekehityksestä viimeisteltyihin tuotteisiin

Kilkasella on käytössään viisiakselisia koneistuskeskuksia, joissa valmistetaan vaativia komponentteja. Kokemuksensa teollisuuden tarpeisiin valmistettavista komponenteista Kilkanen on kerännyt mm. auttamalla asiakkaita tuotekehityksessä ja tuotteiden optimoinnissa tuotantoa varten.

– Tuotekehitys on oleellista ammattitaidon kehittymisen kannalta. Pidämme tärkeänä koko valmistusprosessin hallintaa aina tuotekehityksestä lopputuotteeseen asti. Tuotekehityksen lisäksi teemme myös sarjatuotantoa asiakkaillemme.

Henkilöstön osaamisen lisäksi Kilkanen investoi säännöllisesti uusiin koneisiin. Kilkanen tunnetaan luotettavana yhteistyökumppanina, joka tekee sen minkä on luvannut.

– Loppujen lopuksi kyse on meidän osaavasta henkilöstöstämme ja kyvystämme tehdä työmme laadukkaasti sekä oikea-aikaisesti. Näin varmistamme kilpailukykymme ja tuotamme lisäarvoa asiakkaillemme, Pieniluoma päättää. 

Kilkanen’s New Factory is Officially Inaugurated –...
Koja Ltd. Has Continuously Deepened Their Collabor...