LEINOLAT GROUP

Uutiset

Kilkasen uudella toimitusjohtajalla on vankka tausta alihankintayrityksissä

Petri-Leppinen_artikkelikuv_Kilkanen-2 Petri Leppinen Kilkasen tehtaalla.


Petri Leppinen on aloittanut Kilkasen uutena toimitusjohtajana 1.10.2023. Kilkasen toimitusjohtajana vuoden ajan toiminut Arto Aro jatkaa edelleen Kilkasen kehittämistä hallituksen jäsenenä, minkä lisäksi hän jatkaa Uwiran toimitusjohtajana 

Kilkasen toimintaa kehitetään edelleen

Kilkasen uusi toimitusjohtaja on ensimmäisen työssäolokuukautensa aikana ehtinyt jo tutustua yrityksessä käynnissä oleviin projekteihin.

– Yksi suurimmista projekteistamme on Kilkasen valmistuksen kehittäminen. Tuotannon kehittämisessä olemme ottaneet huomioon autoteollisuuden laatuvaatimusjärjestelmän, ja viime kuukausina laatuun liittyvää dokumentointia on tehty paljon. Tämä on meille uudelle alueelle hyppäämistä, mikä opettaa paljon ja mahdollistaa yritykselle kannattavan kasvun.

Leinolat Group on konsernina päättänyt parantaa koko yritysryhmän vastuullisuuteen liittyviä teemoja, ja tulevaisuudessa siintävät haasteet ovat myös Leppisen mielessä.

– Koska olemme mukana alihankintaketjussa, meidän täytyy tulevaisuudessa jatkaa päämiesten kanssa kehittymistä, että voimme vastata asiakastarpeisiin. Vastuullisen yritystoiminnan kehittämisen lisäksi, meidän täytyy tulevaisuudessa pystyä ratkaisemaan osaavan ja motivoituneen henkilöstön löytäminen. Työelämän vaatimukset ovat muuttuneet 2000-luvulla ja moniosaamisesta on tullut entistä tärkeämpää. Tämä asettaa haasteita rekrytoinneille ja henkilöstön osaamisen kehittämiselle, koska loppupeleissä kaikki tapahtuu tuotannossa.

Leppinen löytyi tehtävään konsernin sisältä

Leppinen on toiminut vuodesta 2019 T-DRILLin hankintapäällikkönä ennen uutta työtehtäväänsä. T-DRILLillä Hänen alaisuudessaan toimi kaksi teknistä ostajaa, ja hän oli vastuussa useamman miljoonan euron hankinnoista. Tämän lisäksi hän vastasi T-DRILLin Isonkyrön osavalmistuksesta tuotantopäällikön roolissa.

– T-DRILL oli mielenkiintoinen työpaikka, erityisesti koska heidän tuotannostaan vientiin menee suurin osa. Siellä pääsi tekemään töitä hyvin kansainvälisesti Laihialta käsin. Totta kai väillä koin haasteena sen, että huomio ja aika piti jakaa kahden toimipisteen ja erilaisten tehtävien kesken. Toisaalta se valmisti minua tähän uuteen tehtävään. Vaikka kyseessä on yhden yrityksen johtaminen, niin liikkuvia osia ja huomiota vaativia asioita on aiempaa enemmän.

Rohkea valinta opinnoissa määritti uran suunnan

Leppinen on urallaan kulkenut päämäärätietoisesti kohti uutta. Hän teki jo opiskeluaikanaan valinnan, joka määritti hänen uransa suunnan.

– Aloitin aikoinaan tietotekniikan opinnot, mutta huomasin ettei ohjelmointi ole minun juttuni, vaikka olenkin touhunnut tietokoneiden parissa jo ala-asteikäisestä. Vaihdoin tuotantotalouden opintoihin ja pääsin aloittamaan urani Velsalla (nykyisin Fortacoi) ostajana äitiyslomansijaisena. Viiden vuoden osto- ja laatutehtävien jälkeen kävin tekemässä töitä myyntipäällikkönä sähkökeskuksia valmistavassa yrityksessä.

Kahden vuoden jälkeen Velsalta soitettiin Leppiselle, ja häntä pyydettiin palaamaan myyntitehtäviin Kurikkaan.

– Käytännössä en päässyt Velsalla sitten tekemään myyntitöitä, kun aloitin ostopäällikkönä heti ensimmäisenä työpäivänä paluuni jälkeen. Lisäksi olen toiminut laatupäällikön ja tuotantopäällikön tehtävissä.

Leppinen pitää tuotannon johtamista erittäin mielenkiintoisena.

– Tuotannon johtamisessa on todella paljon muuttujia. On työntekijöitä, koneita ja myös asiakastarpeet voivat muuttua. Näihin kaikkiin reagoiminen täyttää työpäivät mukavasti. Näiden lisäksi tulee kuitenkin olla valmis kehittämään yrityksen toimintaa sekä henkilöstön osaamista ja pohtia erilaisia investointeja. Kliseisesti voisi todeta, että yksikään päivä ei ole samanlainen, Leppinen päättää.

The new CEO of Kilkanen has a Strong Background in...
T-DRILL Industries Inc.’s Toby Allen: From the Mac...