LEINOLAT GROUP

Uutiset

Ulkoista ohutlevytuotteen valmistuksesi – Leimec Oy:llä on vuosikymmenien valmistuskokemus

9S7A0446 Jukka Hakamaa ja Jyrki Fiskars Leimecin tehtaalla.

Leimec Oy:n ohutlevytuotteiden valmistus on optimoitu tuotteen valmistamiseen asiakaspakkauksiin asti. Tunnetuin yrityksen valmistama tuote ovat Bobi-tuoteperheen posti- ja pakettilaatikot, joiden valmistuksesta Leimec on vastannut jo yli kolme vuosikymmentä. Syksystä 2022 lähtien Bobi.com on ollut osa Leinolat Groupia. Leimecillä ideoidaan myös ratkaisuja perinteisesti hitsaamalla valmistettujen terästuotteiden muuttamiseksi ohutlevystä valmistettavaksi.

– Ensimmäisenä meillä on aina asiakkaan tarve, usein tuotteet eivät ole sellaisenaan valmiita valmistukseen. Jo yhden tapaamisen aikana pystymme kartoittamaan sen, että miten tuote olisi järkevintä valmistaa. Valmistusmateriaalin vaihtaminen ohutlevyksi on kustannustehokas ratkaisu, koska se mm. säästää aikaa ja näin vähentää kustannuksia, kertoo Leimecin toimitusjohtaja Jukka Hakamaa.

Vuosikymmeniä pitkä valmistuskokemus näkyy myös valmistuksen hallinnassa, kehittämisessä sekä laadun ylläpitämisessä.

– Kun olemme standardisoineet tuotteen, sen läpimenoaika on nopea, minkä lisäksi laatu pysyy korkealla tasolla. Pystymme myös optimoimaan valmistusta ja näkemään tarpeelliset toimintatavat laadun saavuttamiseksi sekä ylläpitämiseksi, kertoo Leimecillä työnjohtajana työskentelevä Aleksi Hyyriö. 

Kilpailutekijöinä laatu ja tehokas alihankinta 

Vielä vuosikymmenienkin valmistusyhteistyön jälkeen tuotteita voi ja pitää kehittää, niin asiakkaan kuin loppukäyttäjän näkökulmasta.

– Otamme käyttöön uusia valmistustekniikoita, jos näemme niistä olevan hyötyä meille, asiakkaallemme sekä loppukäyttäjälle. Loppukäyttäjä ei välttämättä huomaa eroa tuotteen ulkonäössä, mutta tavoitteemme on entistä laadukkaampi tuote. Mitä pidempään valmistamamme tuotteet kestävät, sitä parempi se on myös ympäristön kannalta, kertoo Hakamaa.

Leimec Oy on luonut vuosien työllä loistavan alihankintaverkoston, joiden avulla tuotteiden osien valmistus tai maalaaminen onnistuu kustannustehokkaasti.

– Laajan alihankintaverkostomme avulla pystymme tarjoamaan joustavasti parasta mahdollista palvelua asiakkaillemme. Oman valmistuskokemuksemme vuoksi osaamme vaatia alihankkijoiltamme korkeaa laatua ja neuvotella asiakkaitamme parhaiten hyödyttävät ratkaisut niin hinnallisesti kuin valmistuksellisesti. 

100 % kierrätys, jos hävikkiä syntyy

Tuotekehityksellä ja kehittämällä tuotteiden valmistusta niin, että materiaalia kuluu mahdollisimman vähän ja hyödyntämällä syntyvä hävikki, on ratkaiseva osuus yrityksen toiminnan kestävyydessä.

– Minimoimalla syntyvää hävikkiä, säästämme valmistuskustannuksissa. Vähäinen hävikkimme säästetään ja uudelleen käytetään tehtaan sisällä mahdollisuuksien mukaan. Teemme esimerkiksi peitelistoja sopivista ylijäämäpaloista. Ja jos hävikkiä ei voi hyödyntää missään, kierrätämme metallin 100 %.

– Tämän lisäksi pystymme vaikuttamaan kestävyyteen optimoimalla rahtejamme eli pakkaamme lähtevät tuotteet tiiviisti ja tilaamme vain täysiä lasteja, täydentää Hyyriö.

Leimec on osa Leinolat Groupia, ja konsernin muut yritykset ovat Bobi.com, Kilkanen, T-DRILL ja Uwira. Yhdessä nämä yritykset tarjoavat erittäin vaativia ja laajoja metallialan palvelukokonaisuuksia.

T-DRILL Industries Inc.’s Toby Allen: From the Mac...
Outsource the manufacturing of your sheet metal pr...