LEINOLAT GROUP

Uutiset

Leimecin innovatiiviset ilmanvaihtoyksiköt jäähdyttävät voimalaitoksia ympäri maailman

Aleksi ja Jukka - Leimecin ilmanvaihtoratkaisut Aleksi Hyyriö ja Jukka Hakamaa Leimecin tehtaalla.

Leimec Oy suunnittelee ja valmistaa ilmanvaihtoyksiköitä kaasu- ja monipolttoainevoimalaitoksiin, jotka tuottavat sekä sähkö- että lämpöenergiaa. Nämä voimalaitokset voivat sijaita hyvin erilaisissa ilmasto-olosuhteissa kuumasta ja kosteasta äärimmäisen kylmiin olosuhteisiin.

– Meidän tuotteemme palvelee asiakkaitamme riippumatta siitä, mitä asiakkaan moottori tuottaa ja missä se tuottaa energiaa. Toimitamme isoja ilmanvaihtoyksikkökokonaisuuksia eli projektimme voivat kestää kuukausia, kertoo Leimecin toimitusjohtaja Jukka Hakamaa.

Leimecillä projektit voidaan aloittaa puhtaalta paperilta, jolloin suunnittelu pohjataan vakiotuotteisiin. Vakiotuotteiden lisäksi Leimecillä ratkaistaan luovasti asiakkaiden ilmanvaihtoon liittyviä haasteita ja innovoidaan uusia ratkaisuja.

– Yrityksemme työskentelee saumattomasti ja keskustellen erilaisista ilmanvaihtoratkaisuista. Päämäärämme on ratkaista asiakkaidemme haasteet kustannustehokkaasti ja nopeasti, kertoo Leimecillä työnjohtajana työskentelevä Aleksi Hyyriö.

Leimecillä on pitkä kokemus ilmanvaihtoratkaisuiden kehittämisestä, mikä näkyy huippuunsa hiotussa läpimenoajassa, hinnallisessa kilpailukyvyssä sekä kevyemmissä tuotteissa. Kun tuotteet ovat kevyempiä, ne ovat myös ilmastoystävällisempiä kuljettaa asennuskohteeseen.

– Kiinnitämme jatkuvasti huomiota siihen, miten pystymme tekemään valmistuksestamme kestävämpää. Usein valmistuksen optimointi tuottaa säästöjä niin meille kuin asiakkaillemme ja lopputulemana tuotteen koko elinkaari on ilmastoystävällisempi, kertoo Hyyriö. 

Standardisoidut tuotteet ovat nopeita valmistaa

Yhteistyössä Leimecin kanssa asiakkaat voivat olla varmoja, että he saavat loistavan tuotteen, jonka asennus on helppoa ja nopeaa. Koska vakiotuotteiden valmistus on standardisoitu, Leimecillä pystytään entistä paremmin ennakoimaan materiaali- ja komponenttitarpeita.

– Koska suunnittelemme ja valmistamme tuotteemme itse, pystymme toimittamaan ne kohtuullisella aikataululla. Kehitystyössämme olemme korvanneet hitsattavan teräsrungon ohutlevyllä eli pystymme myös aloittamaan valmistuksen nopeammin. Tämä siksi, että usein meillä on tarvittavat materiaalit jo tehtaalla, kertoo Hakamaa.

– Tuotteemme ovat toimintavarmoja, koska valmistusprosessimme on optimoitu. Tässä iso tekijä on ammattitaitoinen henkilökuntamme, jolla on aito halu kehittyä ja kehittää myös tuotteitamme. Tuotteemme on lisäksi suunniteltu siten, että ne ovat helposti ja turvallisesti huollettavissa ja niihin on saatavissa tarvittavat varaosat. Tämä laskee tuotteidemme elinkaarikustannuksia, kertoo Hyyriö.

Vuonna 2022 rikottiin ennätyksiä

Vuonna 2022 Leimecillä rikottiin tuotanto- ja talousennätyksiä samalla, kun koko Leinolat Groupin liikevaihto kohosi yli 40 miljoonaan.

– Olemme kokoamme suurempi yritys, emmekä olisi mitenkään pystyneet vastaamaan kysyntään ilman joustavaa henkilökuntaamme. Motivoituneen henkilökunnan lisäksi olemme investoineet robotteihin ja automatiikkaan, mikä tehostaa tuotantoamme, päättää Hakamaa.

Leimec on osa Leinolat Groupia, ja konsernin muut yritykset ovat Bobi.com, Kilkanen, T-DRILL ja Uwira. Yhdessä nämä yritykset tarjoavat erittäin vaativia ja laajoja metallialan palvelukokonaisuuksia.

Leimec’s innovative air handling units are cooling...
Uwira is Awarded with EcoVadis Sustainability Supp...